1 - 6
10 november 2018
22:35

Referat: FC Rosengård 2 - AIF Barrikaden

Efter len hel del tjatande från deras sida ställde vi upp på att möta FC Rosengårds lag 2 i futsal med seriematchtid d.v.s. 2 x 18 minuter. Vi visste inte alls hur det skulle gå men Rosengårdsspelarna såg oroande bra ut när de värmde upp så vi var väl rädda för att det kunde bli en riktigt svår match. Dessa farhågor visade sig dock helt obefogade och det skulle bli en mycket enkel seger.

FCR gick till kraftig offensiv från start och hade bollen väldigt mycket på vår planhalva första 5 minuterna men skapade inte mycket och det de skapade tog Filip hand om med bravur. Vi avvaktade också i början för att vänta på de kontringschanser vi visste skulle komma vilket de senare också gjorde i stor mängd.

När Alex på pass från Shershah gjorde 1-0 efter ganska precis 5 minuter avtog FCR:s tryck mot vårt mål. De verkade plötsligt väldigt vilsna och visste inte riktigt hur de skulle bete sig. De spelade något defensivare men inte tillräckligt konsekvent. De såg trots att de tränat mycket mer än vi och spelar seriespel i futsal i vinter rätt oorganiserade ut även om de kämpade på hela tiden. De skapade i princip ingenting framåt under resten av matchen och bjöd på massor av kontringslägen. Som ofta i futsal kom de flesta målen på sådana.

Alex gjorde också det andra målet på pass från Krekula i den 11:e min. Siseko gjorde 3-0 kom i 22:a min på pass från Krekulla. Shershah gjorde 4-0 i den 25:e min på pass av.... än en gång Krekula. Siseko kom igen som målskytt i den 27:e min på pass från Alex. I den 31:a min reducerade FCR till 1-5 på ett skott som först tog i båda stolparna innan den letade sig in i målet. I den 33:e min gjorde så Filip (!) 6-1 på assist av Alex vilket också skulle visa sig bli slutresultat sedan Shershah precis i slutsekunderna skjutit en straff i stolpen.